Clemens Disch

Foto van Clemens Disch met partner.

Foto van Clemens Disch met partner.

Van bushcraft/survival instructeur tot natuurfotograaf, van backpacker tot lange afstand wandelaar. Hij is een gepassioneerd reiziger. In zijn ogen is er geen zee te diep, geen berg te hoog en geen land te ver.

Al van kleins af aan is Clemens veel buiten in de natuur te vinden. In de loop der jaren heeft zijn interesse in de natuur zich steeds meer ontwikkeld en dit heeft hem doen beslissen hier iets serieus mee te gaan doen. Na het afronden van de opleiding “hike and survival instructor” in Canada is Clemens zelf bushcraft en survival cursussen gaan geven.

Uiteraard is het van groot belang dat een groep goed wordt aangestuurd tijdens een survivaltrip. Met zijn loopbaan bij een van Nederlands grootste studenten chauffeurs bedrijven, waar hij als projectmanager werkt, heeft hij dan ook reeds veel ervaring kunnen opdoen in het aansturen van een groep mensen en tevens mensen als individu.

“When you live, you see a lot. When you travel, you see more.”

 

Eén van Clemens grootste voorbeelden is Ron Hood, van wie hij al op jonge leeftijd verschillende video’s heeft gezien. Met Ron Hood als voorbeeld is hij zelf de bossen in te gaan om te experimenteren met het fenomeen bushcraft/survival. Aangezien het in de Nederlandse bossen niet toe gestaan is om écht te survivallen, gaat hij regelmatig met zijn buddy naar de Franse Ardennen om daar zijn skills op pijl te houden en uitrusting grondig te testen.

Vertoeven in de natuur levert natuurlijk schitterende beelden op. Zulke momenten en beelden zijn uiteraard geweldig om op een professionele manier vast te leggen! Op dit aspect komt het goed van pas dat Clemens tevens een opleiding heeft gevolgd aan de foto academie, wat werkelijk prachtige foto’s oplevert.

“Als je écht iets wilt bereiken, dan moet je doen en niet blijven dromen!”