Fulltime avonturier

Met trots willen wij het boek van ons teamlid Tamar toevoegen aan de lijst met boeken die elke outdoor liefhebben moet lezen.

Ze wilde weg uit Nederland, dus bouwde ze een fiets.
Ze wilde een Mongoolse nomade zijn, dus kocht ze een kameel.
Ze wilde overleven in de wildernis van Nieuw-Zeeland, dus leende ze een geweer

In dit boek beschrijft Tamar Valkenier (1986) hoe ze een veelbelovende carrière als psycholoog bij de politie opgaf om fulltime avonturier te worden. Ze neemt je mee door middeleeuwse dorpen en gletsjerrivieren, langs tenenlikkers en adelaarjagers, over bergpassen en prikkeldraad, op zoek naar het onbekende.
In dagboekstijl beschrijft ze een viertal reizen die haar leven voorgoed hebben veranderd: van een uit de hand gelopen fietsvakantie naar Istanboel tot een maandenlange paardrijtocht tussen de adelaarjagers van Mongolië, en van een ‘women only’ jaagexpeditie met Miriam Lancewood door Nieuw-Zeeland tot een bijzonder avontuur met haar eigen ezel door Jordanië.

Fulltime Avonturier biedt meer dan alleen inspiratie voor een volgend avontuur. Het laat bovenal zien welke interne en externe obstakels Tamar ‘het bange meisje uit Haarlem’ heeft overwonnen om écht vrij te kunnen zijn.