Jordanië

Ga met ons mee op reis naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar de ware bedoeïenenlevensstijl. Diep in de woestijn van zuidelijk Jordanië, aan de grens met Saudi-Arabië, zullen we ons onderdompelen in misschien wel het meest spectaculaire woestijnlandschap ter wereld. Een gebied waar het leven van een woestijnbewoner in ieders genen zit.

Jordanië is gevuld met overblijfselen van oude veroveraars, waaronder de Nabateeërs, de Ottomanen, de kruisvaarders en de Romeinen.

We beginnen onze trip met kennismaking met de bedoeïenencultuur bij Petra (een van de zeven nieuwe wereld wonderen). Het 7000 jaar oude wereldwonder dat uit de roze zandsteen van het gebied is gesneden. Onze eerste nacht bezoeken we Petra in het donker voor de ‘Petra by night’-show, de volgende dag hebben we de tijd om de omgeving bij daglicht te verkennen.

Van daaruit gaan we rechtstreeks naar Wadi Rum om onze kamelen en bedoeïenengidsen te ontmoeten en met hen op een onvergetelijke reis door de zogenaamde ‘Vallei van de maan’ te gaan. Niet zomaar een mooie naam, want in Wadi Rum waan je je op een andere planeet.

We trekken door lege valleien met rode en witte zandduinen, langs canyons en onaardse rotsformaties, terwijl we bergtoppen en natuurlijke rotsbogen beklimmen. Onze bedoeïenengidsen zullen ons hun wegen leren en ons de best bewaarde geheimen van de woestijn laten zien. We koken in bedoeïenenstijl en horen ’s nachts de verhalen en liederen uit de oudheid rond het kampvuur. We zullen klimmen, wandelen, spelen met de kamelen. Slapen en genieten van sterren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Yalla!

Deze reis is geschikt voor avontuurlijke reizigers met een goede conditie en interesse in zowel de natuur als de cultuur van Jordanië. Ervaring met langeafstandswandelingen wordt aanbevolen, aangezien we streven naar wandelen van ongeveer 20 kilometer per dag, met elke dag optionele extra activiteiten.

Kosten

De kosten van dit Wildlife Mongolië avontuur zijn €1350,-
Excl. de reis kosten

Vragen

Waarom mailen of contact formulier? WhatsApp is sneller!
Heb je een vraag of opmerking dan kun je ons ook via WhatsApp bereiken.
Ons WhatsApp nummer is: +316 19202129

Aanmelden

Aanmelden voor dit Masai avontuur dit kan via het contact formulier hier naast.
Of via de website van Tamar zelf.