Start van de mountain leader opleiding.

Snowdonia Wales – Omdat je nooit uitgeleerd bent en ik een nieuwe uitdaging aan wilde gaan heb ik besloten om te starten met de e4d-3d4-235. Dit is één van de bekendste bergsport opleidingen wereldwijd. Het is een traject waar ik de komende 3 á 4 jaar mee bezig zal zijn, beginnend met de ML summer, daarna ML winter en afsluitend met de IML (International Mountain Leader).

Snowdonia is het gebied waar het opleidingsinstituut zit. De opleiding is ook in Nederland te volgen maar hier moet je vaste theoriedagen aanwezig zijn, in tegenstelling tot de UK waar je vrij bent om het zelf in te plannen. Daarom is de keuze gevallen om daar te beginnen met de opleiding. Waarschijnlijk zullen Jeroen en ik de volgende kwalificatie dagen maken in Schotland, Polen en in de Alpen.

Om over onze eerste ervaringen te spreken: Snowdonia was, zoals verwacht, een prachtig mooi landschap met veel variatie en snel veranderende weersomstandigheden. Dit laatste maakte de hikes soms wel lastiger maar daardoor ook spannender en leerzamer. Zo hebben we tijdens de eerste dag al afscheid moeten nemen van de tent van Jeroen, die niet opgewassen was tegen de weersomstandigheden. Hierdoor werden we verplicht in mijn kleine 2 persoons-expeditietent door te gaan. Een bed and breakfast of iets dergelijks is natuurlijk uit den boze! Elke avond namen we het programma van de volgende dag door, zodat we na het ontbijt en opfrissen meteen weer een berg op konden en van een prachtig uitzicht konden genieten.

Om weer wat sfeerimpressies te geven weer hier onder een aantal foto’s plus een link naar een informatie film van de ML opleiding.