Verkenningstocht Noorwegen

Verkenningstocht in Noorwegen

Noorwegen is één van de weinige landen binnen Europa waar je mag wildkamperen. Na een reis van 19 uur parkeerde ik de wagen in het dorpje Kyrkjebygda, om vervolgens te voet met een rugzak vol basic dingen het gebied verder te verkennen.

De eerste kilometers waren meteen lekker, dit omdat het dorp in een dal lag en er daarna een heuvel van zo’n 300 meter omhoog moest worden gelopen. Boven aangekomen was het uitzicht erg mooi en werd het tijd om de eerst bivakplaats in orde te maken.

Deze week stond in het teken van de omgeving zo goed mogelijk te verkennen om te kijken of het een potentieel gebied is om cursussen te geven en tevens onze eigen kennis bij te schaven. Hierdoor bestond onze dagindeling met, na een ontbijt, een volgende bivakplaats op te zoeken om vervolgens weer een korte hike te maken of andersom.Tijdens deze korte hikes zijn we meestal naar een bergtop gegaan om ten eerste van het uitzicht te genieten maar ook om te zien wat de omgeving te bieden heeft.Om zo eenvoudig en licht mogelijk de bergtoppen te bereiken maakte ik voor vertrek een horse pack, dat scheelde me een tas van zo’n 20 kg op m’n rug. Deze horse pack maakte ik van een tarp met daarin wat rantsoen, een EHBO-kit, survival-kit en voldoende water.Verder hebben we deze week erg veel lol gehad; van het wakker worden gemaakt door een eland tot het klaar maken van onze zelf gevangen vissen. Zie hieronder een klein fotoverslag van deze te gekke week.

Verkenningstocht in Noorwegen
Verkenningstocht Noorwegen
Verkenningstocht in Noorwegen
Verkenningstocht in Noorwegen
Verkenningstocht in Noorwegen