Over backtravel.nl

Backtravel.nl is opgericht om mensen te motiveren en passioneren om het buiten leven en reizen te ontdekken. Dit doen we door handvaten te geven tijdens onze cursussen maar ook door te adviseren en begeleiden waar er vragen zijn of hulp nodig is.

Voor al onze instructeurs geldt dat het buiten leven en het overleven in de buitenlucht een passie is. Zij hebben dan ook opleidingen gevolgd in het overleven en rondtrekken in verschillende gebieden. Aangezien je nooit uitgeleerd bent in de buitensport, blijven onze instructeurs altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen om zo het cursus niveau hoog te houden.

Buiten het motiveren en passioneren van mensen bekijkt en test backtravel.nl ook outdoor producten. Dit wordt met een kritische blik gedaan, wat als het erop aankomt, moet je toch op je uitrusting kunnen vertrouwen.

Snowdonia

Team Backtravel

Clemens Disch

Al van kleins af aan is Clemens veel buiten in de natuur te vinden. In de loop der jaren heeft zijn interesse in de natuur zich steeds meer ontwikkeld en dit heeft hem doen beslissen hier iets serieus mee te gaan doen. Na het afronden van de opleiding “hike and survival instructor” in Canada is Clemens zelf bushcraft en survival cursussen gaan geven.

Eén van Clemens grootste voorbeelden is Ron Hood, van wie hij al op jonge leeftijd verschillende video’s heeft gezien. Met Ron Hood als voorbeeld is hij zelf de bossen in te gaan om te experimenteren met het fenomeen bushcraft/survival. Aangezien het in de Nederlandse bossen niet toe gestaan is om écht te survivallen, gaat hij regelmatig met zijn buddy naar de Franse Ardennen om daar zijn skills op pijl te houden en uitrusting grondig te testen.

Clemens Disch

Clemens Disch

Foto van Clemens Disch met partner.

Jordy van Espelo

Al zo lang Jordy zich kan herinneren heeft leven in de natuur een aantrekkingskracht op hem. Dit is begonnen als kleine jongen. Zijn ouders runde een camping in de bossen van Twente. Hier leerde hij op 4 jarige leeftijd al vuur maken. De filosofie van zijn moeder was:  ‘als je toch fikkie gaat steken, dan kan je dit maar beter veilig doen’. De natuur was in die jaren zijn speelterrein. Vuur maken, hutten bouwen, hout snijden, vissen, van alles met touw aan elkaar knopen, hout hakken, hij deed niets anders. Later waren de boeken en films van Jack London ook een grote inspiratie.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat hij, zichzelf ging verdiepen in bushcraft en survival. Na meerdere cursussen en opleidingen in binnen en buitenland te hebben gevolgd was hij verkocht. ‘Normaal’ door een bos lopen zat er niet meer in voor hem.

Met de jaren werd de behoefte om zijn kennis met andere te delen steeds groter. Doordat jordy ook een onderwijsachtergrond heeft wilde hij hier een combinatie van maken. rond zijn 29ste is jordy 2 opleidingen gaan volgen om bushcraft en survival instructeur te worden. Tot op de dag van vandaag geniet jordy er volop van, dat hij zijn passie voor het leven in en met de natuur kan over te brengen aan ander mensen!

Jordy van Espelo

Jordy van Espelo

Revieuws

Rubi en Bob – Basis cursus

We hebben een super weekend gehad. Veel geleerd en veel kunnen ervaren. Dat onder perfecte en enthousiaste begeleiding van Jeroen en Clemens. Nu kunnen we met de vele tips zelf aan de slag gaan. Bedankt. We hebben ervan genoten!

Jaap Jongbloed – Expeditie Robinson Training

ik ben er net even wat minder onhandig uitgekomen dankzij jullie!
En ik kan iedere toekomstige deelnemer aanraden om een dagje met jullie mee te pakken!

Marco Knops – Bushcraft weekend

‘Een leerzame ervaring die mij korter bij de natuur bracht en duidelijk maakte wat je in essentie nodig hebt om te overleven’.