Wildlife Mongolië

Ontdek het unieke landschap en de overvloedige flora en fauna van het afgelegen oostelijke Mongolië, mogelijk de grootste leegte van het hele land.

Tijdens deze reis werkt Tamar samen met de plaatselijke ornitholoog Tsas om je te begeleiden tijdens een ongelooflijk avontuur om wilde dieren te spotten. In zijn perfect Engels leert Tsas ons alles wat hij heeft geleerd van jarenlange studie van dieren in het wild en het begeleiden van mensen van over de hele wereld.

Onze passie en focus ligt op een breed scala aan vogelsoorten (denk aan kraanvogels, roofvogels, boomwaters en nog veel meer), de beruchte argali-schapen, steenbokgeiten en kuddes van de unieke Mongoolse gazelle die de overvloedige oostelijke graslanden grazen.

We verblijven in ger camps, kamperen op de steppe en bezoeken en verblijven bij lokale nomaden die in deze uitgestrekte gebieden wonen op een manier die niet veel is veranderd sinds de tijd van Chingghis Khan. We bezoeken musea en kloosters en andere belangrijke plaatsen om u het verhaal van dit geschiedenisrijke land te vertellen.

Herfst is de tijd voor het veranderen van kleuren, wilde bloemen, bessen en de grote zwanen migraties. Duizenden van hen zullen overvliegen op weg naar warmere gronden.

Vergeet je verrekijker niet!

We krijgen de kans om te gaan vissen in de ongerepte rivieren van Mongolië, de geboorteplaats van Chingghis Kahns te bezoeken en te blijven en te helpen bij twee verschillende vogelreservaten en ringstations. Onze bekwame chauffeur zal ons kennis laten maken met de nomadische cultuur en ons naar de hotspots voor wilde dieren brengen waar we te voet kunnen verkennen en de dagen kunnen beëindigen door te slapen waar we maar willen onder de sterrenhemel. Een avontuur boordevol adembenemende landschappen en unieke flora en fauna. Mis deze kans niet!

Kosten

De kosten van dit Wildlife Mongolië avontuur zijn €1695,-
Excl. de reis kosten

Vragen

Waarom mailen of contact formulier? WhatsApp is sneller!
Heb je een vraag of opmerking dan kun je ons ook via WhatsApp bereiken.
Ons WhatsApp nummer is: +316 19202129

Aanmelden

Aanmelden voor dit Masai avontuur dit kan via het contact formulier hier naast.
Of via de website van Tamar zelf.